Miesten Edustuksen kausi 2019-20

SBT PaPon miesten edustusjoukkue pelasi kuluvalla kaudella Sisä-Suomen kolmosdivisioonaa. Kausi oli kolmas peräkkäinen kolmosdivari kausi lyhyen kakkosdivarivisiitin jälkeen. Tälle kaudelle joukkue lähti muutamin pienin muutoksin – muutama pelaaja lähti ja muutama paluumuuttaja tuli.

Voidaan puhua, että pelillisesti kausi oli miehiltä erittäin onnistunut. Ennen viimeistä turnausta SBT PaPo oli kolmantena ja matkaa kakkosena, eli nousukarsintapaikalla, olleeseen MSM:ään oli kaksi pistettä ja PaPolla oli yksi ottelu enemmän jäljellä. Jopa nousu kakkosdivariin olisi siis voinut olla mahdollinen. Korona kuitenkin laittoi kauden pakettiin ennen aikojaan ja sijoitukseksi jäi tuo kolmas. Sitä emme saa koskaan tietää miten tuossa huipennuksessa olisi käynyt, mutta voimme silti kysellä kauden fiiliksiä joukkueen pelaaja-valmentajana toimineelta Tapio Ala-Rautalahdelta.

1. Totta kai kaikkia harmittaa kun kausi päättyi kesken ja pelejä jäi pelaamatta, mutta mikä on sitä huomioimatta päällimmäinen fiilis kuluneesta kaudesta?

– Hieman ristiriitaiset fiilikset. Pelit sujui hyvin, mutta reeniaktiivisuus jäi tavoitteesta. Jos reeniaktiivisuutta verrataan sarjasijoitukseen niin tulos oli erinomainen.

2. Joukkue oli kolmantena sarjassa ennen kauden keskeyttämistä. Olisivatko rahkeet riittäneet viimeisessä turnauksessa nousukarsintapaikan nappaamiseen? Entäpä siellä menestymiseen?

– Sijoitus oli optimi. Jos oltaisiin voitettu ylempänä olevat vastustajat niin ei tarvitsisi jossitella. Toki MSM:lle hävittiin keskinäiset vain maalierolla (PaPon voitto 5-4 ja MSM:n voitto 7-4). Pelaamisen taso oli kyllä hyvä, mikäli karsintoja olisi tullut uskon että siellä oltaisiin pystytty antamaan hyvä vastus.

3. Kuten sanoit, pelin taso oli hyvä ja maalejakin on tullut mukavasti. Mitkä ovat tärkeimmät syyt siihen, että peli on tällä kaudella kulkenut niin mukavasti?

– Tietty ydinporukka on pysynyt kasassa jo pitkän aikaa ja pelitapa aika vakiintunut. Onnistumiset on ruokkinut itsetuntoa ja toisaalta turhia menestymispaineita ei otettu. Lisäksi pääkoppaa on harjoiteltu ja pyritty keskittymään onnistumisiin. Maalintekovoimaa tuli myös Salosen Jessestä ja sitten loppukaudesta mukaan rohkaistuneet junnut antoivat hyvät näytöt siitä että kolmonen on ihan kilpailukykyinen paikka kehittää itseään ja pelaamistaan.

4. Miltä näyttää parkanolaisen edustusjoukkueen tulevaisuus?

– Olen aina ajatellut, että sitä saa mitä ansaitsee. Tällä kaudella ansaittiin kolmas tila, vaikka edarin reenien miesmäärä harvoin ylitti 10. Takana on kuitenkin monien vuosien työ ja sama runko. Pitkään reenanneiden jatkaminen ja ensimmäistä kertaa joukkueen mukaan uskaltaneiden B-junioreiden sisääntulo mahdollistaa jatkumoa tulevaisuuteen. Olosuhteet on Pirkanmaan ja Suomen mittapuulla kärkitasoa ja juniorityötä tehdään isolla sydämellä. On ollut kyllä hienoa olla mukana seuraamassa ”perus kyläseuran” kasvua valtakunnalliseksi ja isoksi salibandyseuraksi. Ilolla seuraan myös sitä, että tyttöjunnut ovat myös kasvattaneet suosiotaan. Parkanossa on potentiaalia ja vahva peruspohja. Sitä saa mitä ansaitsee.

5. Onko joukkueen sisällä vielä ollut keskustelua tulevasta kaudesta? Esim. Kuinka moni on jatkamassa? Onko kukaan lopettamassa tai siirtymässä muualle?

– Kausi päättyi niin seinään, ettei joukkueen sisällä ole käyty vielä suurempia keskusteluja ensi kaudesta. Todennäköistä on että suurin osa jatkaa, kun ovat olleet tähänkin asti mukana. Pelimiehet alkavat olla parhaassa iässä!

6. Kuten mainitsit aikaisemmin, on joukkueessa paljon pitkäaikaisia jäseniä. Kokeneita pelaajia, jotka ovat käyneet läpi PaPon juniorimyllyn. Moni näistä pelaajista asuu tällä hetkellä jopa yli sadan kilometrin päässä Parkanosta. Kolmosdivaria pääsisi kyllä pelaamaan pelaajien asuinpaikkakunnillakin, mutta silti ajetaan Parkanoon ja edustetaan PaPoa. Mikä pitää tämän jengin tällä tavalla kasassa, että jaksetaan pitkältä käydä?

–  On varmasti se junnuketjun looginen seuraus. Halutaan edustaa kotiseuraa. PaPolla on myös kolmosdivariseuraksi erinomaiset taustat.

7. Mitä terveisiä haluaisit lähettää jätkille tähän tilanteeseen?

–  Nyt jätkille ja muillekin terveiset, että nautitaan keväästä ja pidetään itsemme ja toiset terveinä!