Miesten II kausi 2019-20

Kokeneita konkareita ja nuoria junnuja. Sellaisella sekoituksella pelasi SBT PaPon miesten kakkosjoukkue tällä kaudella.

Kausi kutosdivarissa ei lähtenyt käyntiin mitenkään loistokkaasti, ensimmäiset neljä peliä päättyivät tappioon. Tämän jälkeen joukkue kuitenkin käynnisti koneensa ja loppukaudelle pisteitä kertyi tasaiseen tahtiin. Koronaviruksen päättäessä kauden kesken oli joukkue seitsemän joukkueen lohkossa viidentenä saldonaan neljä voittoa, yksi tasapeli ja yhdeksän tappiota neljästätoista ottelusta. Neljä ottelua oli tosin vielä pelaamatta ja todennäköisesti sijoitus olisi tuosta vielä parantunut.

Kuluneesta kaudesta meille kertoo hiukan tarkemmin joukkueen pelaaja-valmentaja-joukkueenjohtaja-supersankari-huoltaja-yleismies Timo Rantanen.

1. Totta kai kaikkia harmittaa kun kausi päättyi kesken ja pelejä jäi pelaamatta, mutta mikä on sitä huomioimatta päällimmäinen fiilis kuluneesta kaudesta?

– Kausihan lähti molli-voittoisesti käyntiin – tappiota tuli toisen perään. Pieni ryhtiliike ja muutaman tärkeän pelaajan paluu kokoonpanoon siivitti meitä parempaa tulokseen. Ja voittoja alkoi tulemaan. Vaikkakin muutama tappiopeli jäi harmittamaan viime hetkien sulamisen takia.

2. Keitä olivat nämä tärkeät kokoonpanoon palaajat ja mitä he erityisesti toivat joukkueen peliin?

– Kahden vuoden tauon jälkeen paluun tekivät Asko Kuusijoensuu ja Ville Ruinu. Asko toi joukkueeseen johtajuutta ja loistavaa pelin rakentelua, kun taas Ville osaa ratkaista pelejä eli tehdä maaleja. Heidän saapumisensa auttoi oikeiden kentällisten rakentamiseen ja tulosta tuli myös muilla kentillä. Esimerkiksi Jesse Kyöstin kenttä oli loistava. Myös nuoret B-junnut täyttivät paikkansa joukkueessa ja toivottavasti ovat myös mukana ensi kaudella. Kaikkia, jotka tällä kaudella pelasivat, voisin kehua, ettei kukaan huonosti pelannut.

3. Joko ehditte päätössaunaillan pitää ja kiinnittää tärkeät pelaajat myös ensi kaudeksi? Päästäänkö siis ensi kausi heti aloittamaan positiivisella sävelellä?

– Saunailta peruuntui samasta syystä kuin kausikin. Mutta kesällä keritään pitämään vielä palaveri eli saunailta. Uskon, että ensikaudellakin on meillä hyvä joukkue. En ole kuullut ainakaan, että kauhean moni olisi jäämässä pois.

4. Mikä on kilpailullisesti realistinen odotus tulevalle kaudelle, jos porukka pysyy kasassa? Voisiko jopa noususta taistella?

– Pystyä pelaamaan hyvällä tasolla jokainen peli ilman notkahduksia. Ja totta kai pystytään ilman muuta noususta taistelemaan! Se kyllä vaatii sitoutumista harjoitteluun.

5. Uskotko, että sitä sitoutumista löytyy ja onko jengillä halu nousta ylöspäin?

– En osaa sanoa vielä. Ollaan viisaampia loppu kesästä, kun joukkueen kanssa on saunailta vietetty ja mietitty tulevaa kautta.

6. Millainen oli pelien taso tänä vuonna kutosdivarissa? Peli on ollut viime vuosina alemmaksi sarjaksi yllättävänkin siistiä. Onko säilynyt sellaisena?

– Samanlaista kuin viime vuosinakin. Hyvänä päivänä jokainen peli on voitettavissa. Ja siistinä on peli säilynyt.

7. Mitäs terveisiä haluaisit lähettää pelaajille nyt tämän pakotetun tauon ajaksi?

– Pysykää terveenä ja pitäkää kuntoa yllä!