D1-poikien kausi 2019-20

SBT PaPon D1-poikien kauden pitäisi tätä kirjoittaessa olla vielä käynnissä. Huomenna, lauantaina 28.3., olisi ohjelmassa kauden viimeiset ottelut – vastustajina sarjakärki KoSBy ja sarjajumbo Classic Blue. Valitettavasti näitä otteluita ei päästä pelaamaan kauden keskeytymisen takia. Tällä kertaa voidaan olla tavallaan tyytyväisiä, ettei peleissä olisi ollut suurempaa panosta. Joukkue oli kahdeksan joukkueen lohkossa neljäntenä ja haastajasarjan loppuhuipentumaan oikeuttavaan kakkossijaan oli matkaa tavoittamattomat viisi pistettä.

Kokonaisuutena pojat voivat varmasti olla melko tyytyväisiä kauteensa. Sisä-Suomen haastajasarjan alkulohko sujui pojilta todella upeasti – kuudesta ottelusta saldona oli neljä voitto, yksi tasapeli ja yksi tappio. Ylemmässä jatkosarjassa vastus hiukan koveni, mutta voittoja kertyi kuitenkin niukasti enemmän kuin tappioita. Lopullinen kauden saldo oli kymmenen voittoa, kaksi tasapeliä ja kuusi tappiota. Tavoitimme joukkueen valmennuksen vastaamaan muutaman kysymykseen WhatsAppin kautta kahvipöydän äärestä. Mitä miettivät kaudesta valmentajat Keijo Kortteus ja Petri Kortesoja?

 1. Totta kai kaikkia harmittaa kun kausi päättyi kesken ja pelejä jäi pelaamatta, mutta mikä on sitä huomioimatta päällimmäinen fiilis kuluneesta kaudesta?
 • Syyskausi oli pojilta tasaisen hyvää ja kypsää suorittamista. Vuoden vaihteen jälkeen yksi turnaus meni selvästi alle odotusten ja poikien pelaamisesta puuttua rentous ja itsevarmuus, joka kuitenkin saatiin takaisin viimeisissä peleissä.
 1. Teillä oli suhteellisen kapea pelaajarinki tällä kaudella. Miten harjoittelu onnistui?
 • Harjoittelut onnistui kapeasta rosterista huolimatta hyvin. Suuri kiitos siitä aktiivisesti harjoituksissa käyneille pojille! Loppukaudesta ainoana miinuksena oli toisen maalivahdin puuttuminen harkoista.
 1. Täksi kaudeksi joukkueeseen saapui muutama uusi pelaaja. Kuinka tulokkaat onnistuivat ja miten porukka toimi joukkueena?
 • Uusien pelaajien mukaantulo ja joukkueeseen sopeutuminen meni hyvin. Toki harjoittelivat jo viime kaudella meidän kanssamme ja ehkä siksi näytöt sarjapeleissä olivat positiivisia.
 1. Mitkä olivat tämän kauden tärkeimmät tavoitteet ja miten ne saavutettiin?
 • Tavoitteet kaudelle oli päästä alkusarjasta ylempään jatkosarjaan, joka toteutui hyvin, kun voitettiin alkusarja. Jatkosarja pelattiin omalla tasolla, johon saa olla tyytyväinen.
 1. Mikä yksittäinen asia kehittyi kauden aikana eniten?
 • Syöttely ja pelinluku varsinkin hyökkäyksissä oli tehokasta.
 1. Te olitte omassa lohkossanne neljäntenä ja kaksi peliä oli vielä jäljellä, kun kausi vihellettiin poikki. Millaiset ottelut noista kahdesta viimeisestä olisi tullut ja olisiko sijoitus vielä taulukossa muuttunut?
 • Kolmanteen sijaan oli matkaa kolme pistettä ja kaksi viimeistä peliä olisi ollut täydellä kokoonpanolla sekä hyvällä peruspelillä voitettavissa. Sarjan kolmas sija olisi ollut ihan mahdollinen saavutus. Toki siihen olisi myös tarvittu hiukan apuja muilta joukkueilta.
 1. Mitä asioita pitää ensi kaudeksi saada kehitettyä, että peli paranee seuraavalle tasolle?
 • Ehkä tärkein asia, mitä näkisin, että pitää parantaa on oman pään rauhoitus ja siitä hallittu hyökkäykseen lähtö.
 1. Onko vielä jotain asioita mielessä jota haluatte lisätä?
 • Lopuksi kiitos joukkueelle kuluneesta kaudesta!