D2-poikien kausi 2019-20

SBT PaPon D2-poikien joukkue sai päätökseen kolmannen kautensa sarjassa. Pelillisesti on joukkueen taival ollut haastavaa, mutta kovan työnteon kautta ovat joukkueen esitykset olleet nousujohteisia. Tänä keväänä loksahti peli jo aivan loistavaan vireeseen ennen kuin kausi keskeytettiin. Keskeytyshetkellä pojat olivat neljän ottelun voittoputkessa ja todella vahvasti taistelemassa paikasta haastajasarjan loppuhuipentumaan.

Ikävää, että emme päässeet näkemään kuinka pitkälle poikien vire olisi heidät tänä keväänä vienyt. Toivottavasti positiivinen noste säilyy ensi kaudelle saakka ja pääsemme nauttimaan voitoista. Joukkueen kaudesta tarkemmin kertoo meille joukkueen päävalmentaja Petri Venninen.

1. Totta kai kaikkia harmittaa kun kausi päättyi kesken ja pelejä jäi pelaamatta, mutta mikä on sitä huomioimatta päällimmäinen fiilis kuluneesta kaudesta?

– Päästiin tässä keväällä voittojen tielle, ja peli-ilme oli hyvä. Joten homman kesken jäämisen harmistuksesta huolimatta, jäi positiivinen fiilis. Olen kyllä ylpeä tästä jengistä!

2. Kieltämättä olitte komeassa vireessä, kun kausi vihellettiin poikki. Neljän ottelun voittoputki päällä ja enää kaksi pistettä sarjan kärkeen. Mikä sai pelin loksahtamaan noin upeasti kohdalleen helmikuun alussa?

– Ensinnäkin terveystilanne. Saatiin viimeisiin peleihin melkein kaikki mukaan. Sitten saimme yhden uuden vahvistuksen joukkueeseen. Mutta ennen kaikkea alettiin paremmin toteuttamaan harjoiteltuja asioita.

3. Voitko avata hiukan mitä harjoitellut asiat olivat?

– Siinä on pallollisen ja pallottoman vastustajan puolustamista, sekä kenttätasapainoa sekä hyökkäys- että puolustusalueella. Myös pallollisen- ja pallottoman pelaajan ratkaisuja.

4. Mikä olisi seuraava askel tuolla harjoittelupuolella, että pelaaminen menee taas pykälän eteenpäin?

– Pelinopeutta pitäisi pystyä kasvattamaan, oikea-aikaisilla syötöillä ja sekä pallottomien että pallollisen liikkumisella! Ja liikkumista (nopeus, kestävyys) ylipäätään kehittää.

5. Mikäpä taas on tällä hetkellä se joukkueen selkeä vahvuus tai vahvuudet? Minkä asioiden voi aina luottaa tuottavan isoja ongelmia vastustajille?

– Usko omaan tekemiseen ja osaamiseen vahvuuksina. Maalinestopeli, meillä on huippumaalivahti ja puolustaminen on nyt hyvää.

6. Mitä pojilta voi odottaa tulevalla kaudella?

– Uskon että peliesitykset tulevat olemaan tasaisempia. Ja että voittoja saadaan jo alkukaudesta.

7. Kuluvalla kaudelle oli mahdollisuudet päästä haastajasarjan loppuhuipentumaan. Neljä peliä oli jäljellä ja kärkipaikka olisi ollut saavutettavissa ihan omilla suorituksilla. Otetaanko tuosta saumasta hyvitys ensi kaudella?

– Tarkoitus olisi. Uskon että tuo mahdollisuus antaa motivaatiota harjoitteluun! Sekä pelaajat että valmentajat uskoivat tuohon kärkipaikkaan!

8. Hienoa kuulla ja niin uskottiin me kaikki muutkin! Onko vielä tähän loppuun jotain mitä haluaisit lisätä?

– Hieno Jengi. Toivon että meneillään olevasta tilanteesta huolimatta, nuoret urheilijat jaksavat harjoitella ja kehittää henkilökohtaisia taitojaan!